Aarzel niet langer! Bel nu: 0341 456806

Griekenland

Griekenland > Griekenland

Zeiljacht huren Griekenland: Argolische Golf en Saronische Golf, Athene, Lavrion en Poros.

zeilvakantie-griekenland-4l_(2).jpg
Met vertrek vanuit Athene liggen de Saronische en Argolische Golf voor ons open. Dit gebied wordt gekenmerkt door een rustige stabiele wind met af en toe een uitschieter. Tijdens de Meltemi zijn deze golven nog goed bevaarbaar. Het gebied is vergeven van leuke en ludieke kleine plaatsjes zoals: Poros, Hydra, Epidavros, Aegina, Spetsas, Plaka, Ermioni, Perdika, Methana en Vaathi. Gemiddelde reisafstand per dag is ongeveer 15 tot 20 nautische mijlen. Ook zijn er diverse leuke baaien te bezoeken tijdens de tochten. Alle zeilboten die wij aanbieden vanuit Kalamaki (jachthaven Athene) kunnen mee in ons flottielje vanuit Athene

Zeilboot huren Griekenland: Ionische zee, Lefkas en Corfu

zeilvakantie-lefkas-2l.jpg
De Ionische Eilanden liggen aan de westkust van Griekenland. Het gebied omvat 7 grotere en een aantal kleinere, vaak onbewoonde eilanden. Er is keuze genoeg om aan te meren. Er zijn dorpjes die rust bieden, er zijn ook plekken die wat meer vertier bieden. Lefkas Marina, onze thuishaven, ligt in het hart van de Ionische Zee. Naast vertrek vanui Lefkas kunnen wij ook vertrek vanaf Lefkas Nidri en Preveza aanbieden. Hierdoor kun je de keus maken om koers te zetten naar het noorden (Corfu) of naar het zuiden (Zakynthos). Gebied is eveneens goed beschut en de gemiddelde vaar afstanden liggen tussen de 15 tot 20 nautische mijlen per dag. Plaatsen die aangedaan zullen worden zijn o.a : Lefkas stad, Nidri, Sivota, Vaathis, Vounagi en Paleros.

Zeilvakantie Griekenland: Dodekanesos, Kos, Rhodos

zeilvakantie-kos-rhodos-2l.jpg
De eilanden van de Dodekanesos (letterlijk 'twaalf eilanden') liggen ten zuiden van de Noord Aegeische eilanden en ten oosten van de Cycladen. De groep telt vier grotere eilanden (Rhodos, Karpathos, Kos, Kos Kardaima Village en Kalymnos) en veertien kleinere eilanden o.a. Astypalaia, Karpathos, Kastelorizo, Lipsi, Leros, Nisyros, Patmos, Symi, Tilos, Halki. Kos is een geschikte vakantiebestemming voor zowel jong als oud. De stranden van Kos-stad zijn in vergelijking met vele andere Griekse Eilanden uitstekend. Ook heeft Kos een bruisend uitgaansleven.
Now click to jump on same coordinates point on Google Maps
One click to set START position / Next click to set next route point / Double-click to set END point
Click on map to get the weather from the point(lon/lat)

Zeiljacht huren Griekenland: Sporaden, Skiathos

zeilvakantie-kos-rhodos-4l.jpg
De Aegean / Skiathos en Volos (Sporaden) is het gebied voor jachthuur, onbezorgde vaar en een schitterende zeilvakantie. Voor de meer ervaren zeiler bieden wij de Cycladen, Kos en Rhodos, Sporaden en de Dodekanessos aan. Gemiddeld staat er 1 tot 2 beaufort meer wind in deze gebieden in vergelijk tot met vertrekIonische zee en Argolische Golf.  

Zeilboot huren Griekenland: Algemeen

zeilvakantie-lefkas-3l.jpg
Griekenland heeft circa 1400 eilanden waarvan 169 bewoond zijn. Het grootste lokmiddel voor Griekenland zijn zon, zee en strand plus het gehele jaar zonneschijn. Griekenland heeft 13.676 km kustlijn, de stranden van jou dromen zijn hier absoluut te vinden: lang witte zandige stranden met turquoise kristalwateren, kleine stranden die door reusachtige klippen of pijnboom worden omringd en de bossen van palmbomen, stranden met wateren alsof de bleekmiddelwateren met de blauwe kleur van het Middellandse Zeegebied werden gemengd. Kortom Griekenland is het meest populaire gebied voor zeilboot huren.

Zeilvakantie Griekenland: Cycladen, Samos, Lavrion


zeilvakantie-kos-rhodos-3l.jpg
Met vertrek vanuit Lavrion liggen de Cycladen voor ons open.  Een archipel van 56 grotere en kleinere eilanden verspreid over de diepblauwe Egeïsche zee. Terecht worden de Cycladeneilanden door velen gezien als ideaal vakantieoord. Hun naam zouden ze volgens de overleveringen te danken hebben aan aan de circel (Kyklos) die ze vormen om het heilige eiland Dilos. Van de 56 Cycladeneilanden zijn er zo'n dertig bewoond. Over het algemeen zijn de eilanden droog en rotsachtig en hebben weinig water en groen, behalve Naxos, dit is wel een groen eiland. Alle eilanden hebben een eigen klassieke bouwstijl. De hoofdstad van de Cyladen is Ermoupolis op Syros. De bekendste Cycladen zijn Santorini, Mykonos en Paros.

Zeilboot huren Griekenland: Lokale omstandigheden

Sterk afhankelijk van het gebied maar zeker de Ionische zee (Lefkas, Corfu) en de Saronische/ Argolische golf (Kalamaki - Athene) lenen zich goed voor het familie zeilen, het rustige zeilen en flottielje zeiljacht huren in Griekenland. Vertrek vanuit Athene, Corfu en Lefkas is voor een eerste keer in het buitenland varen een bijzonder goede keuze met over het algemeen maximaal een lekkere 4 tot 5 beaufort met beperkte golfslag op de dag en rustige avonden. Vanaf half Juli kan de Meltemi opsteken met windkrachten tot 6 beaufort in deze gebieden. In deze gebieden kunnen wij ook flottieljezeilen aanbieden.

 

Interesse? Aarzel niet langer en neem nu contact op met Wishful Sailing voor aanvullende informatie of vrijblijvende offerte

Wishful Sailing bemiddelt om voor jullie de juiste zeilboot, catamaran of motorboot binnen jullie budget, voorkeuren en wensen aan te bieden. Wij bieden zeiljachten, motorjachten en catamarans met of zonder schipper aan. In Italie, Kroatie , Griekenland, Turkije  en meer dan 40 landen in totaal bieden wij ook flottielje zeilen aan.
 Om onze offertes te ontvangen klik je op de Zoek en Boek van deze pagina. Selecteer gebied -> Selecteer Type jacht -> selecteer datum met vertrek op iedere zaterdag -> Selecteer aantal weken en klik op Zoek. In de lijst van beschikbare jachten klik je op de prijs om de detail, specificaties en foto's van het jacht te zien. Aanvragen zijn geheel vrijblijvend dus vraag zoveel mogelijk jachten aan. 10 jachten in 1 keer aanvragen? Dat kan via knop vergelijk. Via deze knop selecteer je met een aanvraag 10 jachten.
 

Zeilboot huren Griekenland: Standaard verhuur

Standaard huur is van zaterdagmiddag 17:00h t/m vrijdagmiddag 16:00h. Na terugkomst haven vindt de check out plaats met laatste overnachting naar zaterdagmorgen 09:00h. Voor uitgebreide route informatie, sfeerbeelden, foto's en dagindeling verwijzen wij graag naar onze reisverslagen per haven.

 

Vertrekhavens

Jacht
Aanvraag
 
x